המשק הישראלי מצוי בתנופה מתמדת. התעשיות הישראליות הן מהמובילות בעולם ומשמשות אחד ממנועי הצמיחה העיקריים של הכלכלה והחברה הישראלית. לראייתנו, סוד ההצלחה של התעשייה במדינת ישראל, טמון בהון אנושי איכותי, מיומן ומתפתח.
אנו מאמינים בקידום ופיתוח הון אנושי לתעשייה, הכשרה ושילוב עובדים חדשים בתעשייה, פיתוח עובדים קיימים, הכשרת מובילי חדשנות במפעלים ויישום תהליכי חדשנות, שילוב צעירים במערך הטכני בצה"ל ובתעשייה ושילוב אוכלוסיות ייחודיות במפעלים.
צורים רותמת את הידע רב השנים שברשותה ואת ההיכרות המעמיקה עם התעשייה כדי לפתח הכשרות מקצועיות, לעובדים קיימים וחדשים שמותאמות לצרכי השעה והתעשייה. הניסיון שנצבר לאורך השנים מסייע לחזות מגמות מקצועיות, ולהכשיר הון אנושי לתחומים מתקדמים וחדשניים.
צורים מובילה תהליכי למידה והקניית כלים, מעשיים- תרגום הידע התיאורטי לכדי מעשה. לשם כך, אנו משלבים למידה מתוך חוויה והתנסות מעשית.
אנו דוגלים במקצועיות ובמיומנות כערכי ליבה. פיתוח מיומנויות טכנולוגיות ורמת מקצועיות גבוהה, בכך אנו מעלים את סיכויי הפרט להשתלבות מיטבית בעבודה ובחברה.
בשנות החמישים של המאה ה-20 חזה התעשיין סטף ורטהיימר את חשיבותה של תעשייה יצרנית מתקדמת ואיתנה לחוסנה ועצמאותה הכלכלית של ישראל. נאמן לחזונו הקים סטף בגליל את מפעלי "ישקר" ואת "טכנולוגיית להבים" המהווים מאז ועד היום מופת ודגל לתעשייה הישראלית, ביצירתיות, בחדשנות, בהתמדה וכמנועי צמיחה מרכזיים.
כאיש חזון ומעשה, סטף לא הסתפק בהקמת התעשייה, אלא גם בהטמעת התפיסה שהון אנושי איכותי בתעשייה הוא מנוע צמיחה משמעותי עבור הכלכלה והחברה הישראלית. סטף ראה וניבא את הפוטנציאל הלא ממומש באזור הגליל ומיקד את מאמציו להביא תנופה לאזורי הפריפריה בישראל וזאת באמצעות פיתוח תעשייה מתקדמת. בהמשך, היה סטף הכוח המניע להקמת כפר ורדים, ישוב קהילתי שחיבר את ערך ההתיישבות לערך קידום התעשייה. על פועלו לקידום הכלכלה והחברה הישראלית, הוענק לסטף פרס ישראל.
בתפיסתו, ראה סטף בחינוך הטכנולוגי את התשתית להכשרת הון אנושי לתעשייה. סטף יזם והקים תכניות רבות לאורך השנים שנועדו לחזק תפיסה זו של חינוך מקצועי והכשרות ברמה גבוהה. בית הספר המקצועי "צור" בנהריה, סייע לעשרות תלמידים להשתלב במפעלי "ישקר" בפרט ובתעשייה בגליל בכלל ובוגרי ביה"ס הגיעו עם השנים לכהן בעמדות ניהול בכירות.
סטף הגה קורסים ליזמות בתעשייה שמטרתם הייתה רכישת ידע , ניסיון וחשיבה יצירתית לקידום התעשייה. המרצים בקורסים אלו הגיעו מבתי ספר מובילים למנהל עסקים בארה"ב ובאירופה כגון אונ' הארוורד. סטף בנה סדנאות חינוך לתעשייה עבור אלפי חיילים טרום שחרורם, והקים מכללה ליזמות ששימשה כמקפצה ליזמים בראשית דרכם. בהמשך, מתוך הבנה של הצורך בשדרה ניהולית מנוסה יזם את תכנית הגנרלים אשר הכשירה קצינים קרביים לעמדות ניהול בתעשייה.
שבעת גני התעשייה שהקים, אשר בהם מתקיימת פעילות תעשייתית, חינוכית ויזמית תוססת, מהווים חלק מהתפיסה של הצורך בחיבור כלל המרכיבים לכדי עשייה רחבה, מחוברת לקהילה ולסביבה.
סטף ייסד את עמותת "צורים- יוצרים מציאות " כחוליה משלימה עבור התעשייה. חוליה שתהיה בית לרעיונות חינוכיים וטכנולוגיים ותאפשר פיתוח של הון אנושי לתעשייה. עמותת צורים פועלת גם כיום למימוש פועלו וחזונו של סטף.
תעשייה ישראלית חזקה, יצרנית ומתפתחת המכירה בערכה של הרב-הגוניות בחברה הישראלית:
עולם עבודה המטבח חינוך טכנולוגי והכשרה לתעשייה לצד השקעה בהון אנושי ומעודד את השחקנים בו, תעשיינים ועובדים, לפיתוח מקצועי, חדשנות, דינמיות ויכולת תגובה למציאות משתנה.
מנכ״ל העמותה
מנהלת תפעול
מנהל תכנית הכשרות עובדים
מנהל תכנית מובילי חדשנות
יזם ומנהל תכנית תכלס
רכזת הכשרות עובדים
רכז קשרי מעסיקים
רכזת תכנית תכלס משתחררים
הידע והנסיון שלנו בצורים מאפשר לנו לתכנן את המסלול הנכון ביותר עבורכם בדרך מקצועית ומתקדמת